Apie mus

Pasidalinkite:

Duonos tradicijos šiandien

Gerbdami senąsias tradicijas, saugodami ir tobulindami lietuviškos duonos receptūras, kartu kuriame ir naujas – kokybės bei gero skonio tradicijas. Dešimtmečius kaupta patirtis, tik aukščiausios kokybės ingredientai ir moderni gamybos įranga – tai, ko reikia, kad gimtų tikrai gera duona.

Lietuvos kepėjas – tai šviežių ir šaldytų duonos bei pyrago gaminių tiekėjas, modernią, pačius aukščiausius standartus atitinkančią, bemaž 100 naujų darbo vietų sukurusią gamyklą įkūręs Lietuvos širdyje – Kaune. Tačiau toks apibūdinimas, kad ir tikslus, būtų tikrai per siauras, norint aprašyti projektą, apimantį gerokai daugiau nei tik gamybą.

Vardas įpareigoja

Lietuvos Respublikos teisingumo ministro patvirtintas prekės ženklas bei įmonės pavadinimas, kokį Lietuvos vardo komisija suteikia toli gražu ne bet kuriai įstaigai, aiškiai atskleidžia gilesnes mūsų veiklos priežastis, platesnius siekius, nei tik pelno siekimas, o kartu ir įpareigoja į duoną žvelgti plačiau, sau kelti aukštesnius reikalavimus, skatinti Lietuvos talentinguosius, remti tuos, kuriems reikia pagalbos. Kulinarinio paveldo tyrimams, tradicinių duonos gaminių išsaugojimui ir tobulinimui, edukacinei veiklai, o taip pat ir paramos projektams nuolat skiriame ne mažiau dėmesio, nei gamybos vystymui ar pardavimų skatinimui.

Idėja

Pats sumanymas kilo dar 1989 metais, grupei bendraminčių, susitikusių Baltijos kelyje, stebint moterį, kartu stovinčią eilėje su dideliu juodos duonos kepalu rankose. Juk tai ir yra tikrasis Lietuvos simbolis, prieš kurį bejėgis laikas, kurio, nesugebėjo atimti ar sunaikinti jokie atėjūnai. Tad, savaip siekiant palaikyti tautiškumo idėją, kilo mintis įsteigti duonos klubą, o 1991 metais Kaune jau buvo įkurta eksperimentinė gamykla-laboratorija, kurių bendru tikslu tapo Lietuvos kulinarinio paveldo, senųjų duonos receptūrų tyrimai ir tobulinimas, šiuolaikinių technologijų pagalba siekiant pagerinti duonos savybes bei pagal galimybes padaryti ją sveikesnę. 1996 – 1998 metais ši idėja sudomino ir kolegas iš Latviijos bei Estijos, tad ji transformavosi į gerokai platesnį projektą, vėliau pavadintą “Duonos Baltijos keliu”.
Plačiau apie jį skaitykite čia…

Gamyba

Mūsų gamykla Kaune pastatyta 1991 metais ir nuo to laiko turėjo kelis esminių pokyčių etapus. O po paskutinio modernizavimo 2014 metų pradžioje – tai bene moderniausia Baltijos šalyse, galinti pagaminti iki 100 tonų kepinių per parą. Plačiau…

Asortimentas

Lietuvos kepėjas – šiuo metu bene vienintelis gamintojas Lietuvoje, tiekiantis ir šviežius, ir šaldytus duonos bei pyrago gaminius. Taip pat turbūt vienintelis, asortimentą formuojantis ne tik komercinių rodiklių pagrindu. Duonos gamyba ir asortimento kūrimas Lietuvoje jau nuo seno yra organizuoti regioniniu principu – Vilnius, Kaunas, Klaipėda ir t.t. Mūsų užduotis – ištirti visų regionų gerąją patirtį, atrinkti geriausias receptūras, kaip, pavyzdžiui, Bočių ar Palangos duonų, pagal galimybes jas patobulinti ir apjungti į vieną – savotišką visos Lietuvos duonų rinktinę. Taip pat, tuo pagrindu, kurti ir naujas tradicinės lietuviškos duonos receptūras. Taigi ir mūsų šviežių gaminių asortimentas tradicinis – juoda duona, šviesi duona, batonai ir bandelės. Jį papildo duona skrudinimui bei sausainiai. Gana tradicinis ir mūsų šaldytų gaminių asortimentas – tešlos, bandelių pusgaminiai, šaldyti bei atvėsinti konditerijos gaminiai. Ateityje planuojame Lietuvos pirkėjus palepinti ir geriausiomis kitų šalių duonomis. Bet – tai jau kitas, daug tolimesnis projekto etapas. Su šiuo metu siūlomais gaminiais susipažinti galite čia…